Den sjätte och sista vargen sköts i Kölstareviret under torsdagen. Därmed är vargjakten avslutad i Västmanland. Foto: Mostphotos

Den sjätte och sista vargen sköts i Kölstareviret under torsdagsförmiddagen. Därmed är vargjakten avslutad i Västmanland. Foto: Mostphotos

Sista vargen skjuten i Kölstareviret

Vargjakten i Kölstareviret är avslutad. Under förmiddagen sköts den sjätte vargen på licensen efter en lyckad drevjakt med två hundar.

Under natten spårades två vargar som gick tillsammans i jaktområdet. Det var snö i spåren, men vid 9-tiden på torsdagsmorgonen bestämde sig spårarna för att gå in i spåren efter vargarna. Passkyttar ställdes ut, och efter en stund gick djuren ur daglega.

Spårarna såg de båda vargarna.

 

Lyckad jakt

Efter en stund delade djuren på sig.

– Vi släppte på två hundar, och efter en timmes fint drev kunde vi skjuta vargen. En hanvalp som vägde 27 kilo, säger en av spårarna.

Jaktlaget bestod av 25 man. De kunde avsluta årets vargjakt i Västmanland utan inblandning av aktivister.

– Nej, några aktivister har vi inte sett till. Det har varit lugnt, säger spåraren.

 

Varg kvar i reviret

Länsstyrelsen i Västmanland har i en kommentar förklarat att deras mål inte varit att tömma reviret, bara att upplösa det. Med båda föräldradjuren skjutna anser länsstyrelsen att reviret är upplöst, trots att det finns varg kvar i Kölstareviret.

– Det är ingen idé att söka utökad licens. Vi har redan fått ett muntligt nej på den frågan, säger jägaren som Svensk Jakt varit i kontakt med.

DNA-analyser av de djur som fällts i Kölstareviret visar att båda föräldradjuren i reviret samt hanen i Färnareviret skjutits.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev