Centerpartiets jaktpolitiske talesperson och förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson var petad från partiets riksdagslista i Kronobergs län. Men nu är han åter med i matchen. Foto: Jan Henricson

Erlandsson valbar trots allt

För en tid sedan stod förre landsbygdsministern och partiets jaktliga talesperson Eskil Erlandsson (C) utanför Kronobergscenterns lista och såg ut att mista sin plats i riksdagen. Men nu är han åter med i matchen sedan ombuden kört över nomineringskommittén och röstat in honom på plats fyra.

Smålandsposten rapporterar att Erlandsson är glad över att ha kommit med på listan och att han nu är beredd att ge allt för att väljas till en ny mandatperiod.

– Jag är oerhört glad över att ha kommit med på listan och över att vara en av de fem prioriterade. Från början fanns jag inte med på förslaget men ombuden och medlemmar ville något annat, säger Eskil Erlandsson till tidningen.

 

Lovar att ge järnet

Han ser nu fram mot valrörelsen och säger att han ska ge järnet för att få tillräckligt med kryss.

– Väljarna i Kronoberg har tidigare gett mig väldigt många röster och det kanske jag får denna gång också, vi får se.

Hur företrädarna placerades på riksdagslistan föregicks av en lång debatt och en sluten omröstning. Per Schöldberg som är kommunalråd i Växjö toppar Centerpartiets riksdagslista i Kronobergs län.

Eskil Erlandsson var jordbruks- och landsbygdsminister i de båda regeringarna Reinfeldt. Han var tidigare kommunalråd i Ljungby.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev