Inga skrämselåtgärder har genomförts trots närkontakt med vargen. Arkivbild: Johnny Olsson

Inga gummikulor avlossade trots närkontakt med vargen

Beslutet att störa och skrämma den närgångna vargen söder om Stockholm har än så länge misslyckats, trots närkontakt med vargen.
Den pågående skyddsjakten norr om Stockholm har även den varit resultatlös under helgen. Inga nya incidenter har rapporterats.

Länsstyrelsen i Stockholm har bråda dagar med åtgärder riktade mot närgångna och skadegörande vargar både söder och norr om huvudstaden.

Vargen som uppträder oskyggt och närgånget i Haninge kommun strax söder om Stockholm har under helgen siktats av den grupp som ska försöka skrämma vargen.

 

Inga gummikulor avlossade

Gruppen har haft närkontakt vid ett tillfälle. Men avståndet bedömdes som för långt för att de planerade skrämselåtgärderna i form av gummikulor, ljus- och ljudeffekter skulle kunna sättas in.

Efter mötet försvann vargtiken från platsen.

Trots att den vargen är försedd med sändare har länsstyrelsen och Viltskadecenters personal svårt att lokalisera tiken.

– Det kan bero på att vargen ibland befinner sig i områden med dåligt mobiltäckning, säger Emelie Nyman, presskommunikatör vid länsstyrelsen i Stockholm.

 

Nytt beslut diskuteras

Beslutet om skrämselåtgärder riktade mot Haningevargen går ut idag och enligt uppgifter till Svensk Jakt pågår diskussioner om förlängda åtgärder eller eventuellt skyddsjakt på vargtiken.

Norr om Stockholm har skyddsjakten förlängts på en varg i Norrtälje, Vallentuna och Österåkers kommuner. Där har helgen beskrivits som lugn utan vare sig attacker på tamdjur eller kontakt med vargen.

Skyddsjakten norr om Stockholm har förlängts till den 22 oktober.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev