Dryga böter till otursförföljda fiskare

Svensk Jakt har berättat om de två männen från Stockholm som reste till Jämtland för att jaga och fiska, men som hade maximal otur med rättsvårdande myndigheter. Nu har de av Östersunds tingsrätt dömts till sammanlagt drygt 30 000 kronor i böter för brott mot jakt-, fiske-, vapen- och terrängkörningslagen.

I februari förra året reste de två männen, 41 och 44 år gamla, till Jämtland på semester. En av dem, som har jägarexamen, löste ett jaktkort för att jaga ripa, lånade ett gevär av en vän och tillsammans gav de sig på skoter ut i fjällvärlden.

Innan jakten hunnit börja stoppades de av en polis och naturbevakare som förklarade att skjutvapen inte får medföras under terrängfärd med motorfordon, och att det inte får finnas ammunition i patronläget eller i magasinet, vilket det fanns. Dessutom var vapnet försett med en licenspliktig ljuddämpare till vilken ingen licens fanns.

 

Fel fiskekort

Men de båda gav inte upp sin semester så lätt. Nästa dag tog de skotern till en sjö för att fiska, med lösta fiskekort. Ett par fiskar bärgades innan de fick stifta bekantskap med två nya naturbevakare som förklarade att fiskekortet inte gällde i vattnet där de fiskade. När de båda männen åkte från sjön körde de av skoterleden vilket innebar att de bröt mot terrängkörningslagen.

Förutom böter förverkas beslagtaget gods; isborr, pimpelspö och ljuddämpare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev