[google_map_easy id=”23″]

Raseborg, södra Finland.

Beviljas pengar för skolskjuts på grund av varg

Kilometerersättning till föräldrar eller skolskjuts. Det är två åtgärder som bildningsnämnden i finska Raseborg beslutat om efter att vargar vid upprepade tillfällen varit inne i bebyggelse området.

Tidningen Västra Nyland skriver att Ingå-Snappertuna jaktvårdsförening tidigare i höstredogjorde för bildningsnämnden om vargsituationen i området. Totalt hade minst åtta vargar då observerats 85 gånger närmare än 100 meter från bostadshus i området.
En rovdjurskontaktperson verifierade vad som berättades och konstaterar i ett utlåtande till bildningsnämnden att ”invånare och elever som rör sig längs vägarna i området kring Snappertuna kyrkby kan stöta på en varg”.

 

Beviljar kilometerersättning

På tisdagen beslutade bildningsnämnden att vårdnadshavaren till skolbarn kan beviljas kilometerersättning för transport av eleven till skolskjutsens upphämtningsplats ”om vargarna förorsakar ett omedelbart hot och deras beteende inte är arttypiskt”. Bildningsnämnden tillägger att ”sådant beteende är exempelvis regelbundna gårdsbesök eller att de jagar husdjur”.

I andra hand kan även skolskjuts beviljas.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev