En anställd vid Rovdjursparken i Orsa har blivit attackerad av en björn. Foto: Lars-Henrik Andersson

Björnattack på Rovdjursparken i Orsa

En person är svårt skadad och har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att en björn grävt sig in i ett hägn och attackerat en anställd.

Det var under en aktivitet där gäster kan få följa med in i ett hägn och mata djur. Enligt polisen är platsen för attacken avspärrad. Anders Blomkvist, VD på Orsa rovdjurspark berättar för Ekot i direktsändning:

Det är just nu en väldigt akut situation för oss och jag ska ge den information vi har för närvarande. En olycka har inträffat i ett hägn där man matar och sköter djuren.

 

Björnen grävde sig in

En björn har kommit in i hägnet på något sätt och anfallit och skadat en anställd. Det var under en aktivitet där gäster kan få följa med in i hägnet som attacken skedde. Gäster kan få följa med in i hägn för att förbereda matning, det var där olyckan skedde, Björnen har tagit sig in i hägnet på något sätt säger Anders Blomkvist till Ekot.

Obekräftade uppgifter pekar på att björnen har grävt sig in i hägnet.

Polisen i Dalarna meddelar att klockan 10.27 kom larmet om att en anställd som var sysselsatt med att rengöra ett hägn blivit attackerad av en björn. Vi tror att björnen grävt sig in i hägnet säger Stefan Dangart på polisen i Dalarna till Ekot.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev