Ornitologer polisanmäler fälltillverkare

Skånes ornitologiska förening polisanmäler företaget L O Lundgren för jaktbrott. Ornitologerna menar att företaget begår jaktbrott i marknadsföringen av sin Lotinfälla för fågel.

Skåneornitologerna hänvisar till bilder på företagets hemsida som enligt ornitologerna visar att företaget L O Lundgren bedrivit illegal jakt eftersom det finns foton där en fälla innehåller gulsparv som lockfågel.

Man anser vidare att företaget brutit mot jaktlagens 27 paragraf som säger att jakt skall bedrivas så att viltet inte utsätts för onödigt lidande. Detta eftersom fotografier på hemsidan påstås visa en katt i omedelbar närhet av en fälla med en fångad duvhök samt en levande skata som lockfågel. Ornitologerna gör gällande att detta innebär ett grovt stressmoment för de fångade fåglarna.

Man gör också en anmälan om anstiftande till jaktbrott eftersom det inte kan uteslutas att presumtiva kunder eller andra besökare på hemsidan kan förledas tro att det är förenligt med regelverket att använda sig av gulsparvar som levande lockfåglar vid jakt med fällor samt att fångst av fredade fåglar som berguv och havsörn är tillåten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev