Förvarade fem vildsvin i hästboxar – åtalas

27-åringen fångade fem vildsvin i en godkänd fälla. Men istället för att avliva djuren tog han hem dem och förvarade djuren i ett stall.
Nu har han åtalats vid Hässleholms tingsrätt för misstänkt brott mot jaktlagen.

 

Chesfåklagare Pär Andersson yrkar att 27-åringen ska dömas till ett kännbart bötesstraff eftersom vildsvinen inte avlivades omgående.

27-åringen medger att han 2009 köpt den godkända fällan, att han fångat djuren och hållit dem i ett stall men inte att gärningarna är brottsliga. Hans försvarare yrkade även att den beslagtagna fällan skulle lämnas tillbaka, rapporterar Kristianstadsbladet.

Den åtalade berättade för tingsrätten att han inte visste hur han skulle avliva vildsvinen. Nu har han jägarexamen, något han saknade när vildsvinen fångades.

Det var en rolig grej, och jag hade sett kultingarna utan sugga, sa 27-åringen som gjorde bedömningen att de inte skulle överleva vintern. Lantbrukare i området hade dessutom haft stora bekymmer med vildsvin som bökat upp åkermark, uppger Kristianstadsbladet.

De fångade vildsvinen förvarades några veckor i två mindre hästboxar. Det hela uppdagades vid en oanmäld djursskyddsinspektör. Polis och veterinär tillkallades och vildsvinen avlivades på plats.

Dom meddelas den 4 januari.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev