Skebo Herrgård – årets viltmatrestaurang

Svenska Viltmatakademin har utsett Skebo Herrgård till Årets viltmatrestaurang 2011. Priset delades på torsdagen ut på matmässan Det goda köket i Stockholm.

 

Priset Årets viltmatrestaurang tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt hanterar och marknadsför viltköttet, skriver Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Juryn som består av Gert Klötzke och Anders Levén från Svenska Viltmatakademin, Lena Ilkjaer, chefredaktör på tidningen RS (Restauranger och Storkök) samt Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet, tillika föregående års vinnare.

Beslutet motiveras: ”Årets viltmatrestaurang 2011 har i alla delar av sin verksamhet, viltkött från egna marker och hägn, produktion och förädling, konferensaktivteter och jaktarrangemang, samlad marknadsföring och en kökskonst på toppnivå, nyttjat viltet och jaktens möjligheter för att skapa en högkvalitativ produkt för egen utveckling och lönsamhet.

Skebo Herrgård ligger i Skebobruk mellan Rimbo och Hallstavik i Roslagen och ägs av Rickard och Annika Björklund. Kökschef är Jonatan Fogel.

Hedersomnämnade får Häckeberga Slott i Skåne och Eriksberg nära Karlshamn i Blekinge.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev