Per-Gunnar Sundström, till vänster, anser att regeringen svikit både jägarna och rennäringen.

Per-Gunnar Sundström, till vänster, anser att regeringen svikit både jägarna och rennäringen.

”Fullständigt obegripligt”

Per-Gunnar Sundström, Arjeplog, är ledamot av Jägareförbundets förbundsstyrelse och den jägarföreträdare som kanske engagerat sig mest i fjälljaktsfrågan. Han har deltagit i möten, debatter och uppvaktningar. Att han också är centerpartist hindrade honom inte från att ge jordbruksministern ”på skallen” vid Norrbotten-centerns årsmöte i Luleå härförleden.

– Det är för mig fullständigt obegripligt hur regeringen handskats med den här frågan, säger Per-Gunnar. Från Jägareförbundets sida har vi anlitat juridisk expertis som lagt fast att jakten inte kan betraktas som varken en vara eller tjänst. Och även om så vore finns det möjligheter att göra undantag för att uppnå mål som skydd för viltet, naturen och fjällbefolkningen. EU-domstolen skulle med största sannolikhet aldrig ens pröva ett sådant ärende. Hur vi jagar ripa i de svenska fjällen är en nationell angelägenhet.

– Ändå har regeringen inte gjort minsta ansats till försvar av miljön, jakten och rennäringen i det svenska fjällområdet. Det är fruktansvärt!

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev