Fjellner (M): Delseger om vapendirektivet

Igår, måndag, röstade utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor (LIBE) om förslaget till nytt vapendirektiv. Bodil Valeros (MP) förlag om mentaltester, reglering av magasin och förbud till halvautomater röstades ned skriver Christofer Fjellner (M) i sin blogg.

Ansvarig för utskottets yttrande var den svenska Miljöpartisten Bodil Valero och enligt Christofer Fjellner (M) ”sprang hon närmast in i en bergvägg.”
”Frågan är om inte Bodil Valero nu lär ta bort sitt namn från yttrandet när hon blivit så fullständigt överkörd (något som är brukligt men pinsamt när utskottet fulständigt skriver om den text man som fördragande föreslagit).” skriver Fjellner på sin blogg.

Ett litet men viktigt steg
Christofer Fjellner summerar gårdagens omröstning som ett litet men viktigt steg framåt, men det gäller att inte ta ut segern i förskott.
”Allra helst hade jag sett att LIBE hade valt att förkasta hela förslaget vilket inte skedde och dessutom finns det fortfarande delar i förslaget som är dåliga. Till exempel vill man kraftigt försvåra för distanshandeln med vapen, något som är väldigt viktigt i vårt avlånga land.” skriver han.
27 juni röstar det ansvariga huvudutskottet (utskottet för inre marknad och konsumentskydd) om vapendirektivet. Därefter ska hela Europaparlamentet ta ställning till vapendirektivet någon gång efter sommaren.
”Europaparlamentet är dock bara halva EU:s beslutsprocess. Om Sveriges regering nu inte gör sitt jobb i ministerrådet är allt hårt arbete här förgäves.” avslutar Fjellner.
– Det är idag helt omöjligt att säga vad resultatet blir, men det är solklart så att det inte kommer att bli lika långtgående som det förslag som kommissionen lade från början, säger Bodil Valero (MP) till atl.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev