Polis utreder en händelse där en varg har skjutits i Värmland. Arkivfoto: Privat

Varg skjuten – polis utreder händelsen

UPPDATERAD TEXT En varg har skjutits i västra Värmland. Enligt anmälan fälldes vargen med hänvisning till skyddsjakt på enskilds initiativ. Polis utreder händelsen.

Länsstyrelsen i Värmlands län uppger att händelsen inträffade på tisdagen och att länsstyrelsen fick informationen samma kväll.

Efter besiktning på plats har länsstyrelsen bedömt att händelsen behöver utredas vidare och har därför överlämnat ärendet till Polismyndigheten. Vargen är skickad till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

Länsstyrelsen enhetschef Maria Hammarström är fåordig när hon ska kommentera ärendet.

– Det är överlämnat till Polisen så det får du ta med dem.

Men länsstyrelsen behöver inte lämna över en så kallad paragraf 28-skjutning till Polisen. Varför har ni valt att göra det den här gången?

– När man fäller en varg med stöd av paragraf 28 krävs det att ett antal kriterier är uppfyllda. Den här gången kan vi inte säkert bedöma att det är så, och då ska vi lämna över utredningen till Polisen, säger Maria Hammarström.

– Det händer inte så ofta att Polisen får ta över paragraf 28-skjutningar, men det har hänt tidigare, fortsätter Maria Hammarström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev