Under SVT:s sändning av Den stora älgvandringen kommer SLU-forskare även att svara på tittarnas älgfrågor. Foto: Lars Nilsson

Följ älgvandringen och få svar på frågor

På söndag drar SVT:s program Den stora älgvandringen i gång. Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har en viktig roll i samarbetet med produktionen – att förmedla kunskap.

Professor Göran Ericsson, Sveriges lantbruksuniversitet. Foto: Jenny Svennås-Gillner/SLU

Professor Göran Ericsson, Sveriges lantbruksuniversitet. Foto: Jenny Svennås-Gillner/SLU

Våren är på ingång i Västernorrland. Älgarna gör sig redo för den vandring som ska ta dem till sina sommarområden där de ska äta upp sig efter en sträng vinter. SVT gör sig redo att för tredje året i rad direktsända älgarnas passage över Ångermanälven.

På SLU gör sig forskare redo att dela med sig av kunskap om älg, djur och natur.

– Förra året fick vi en sådan fantastisk respons. Tittare hörde av sig med frågor dagligen, och fortfarande får vi frågor varje vecka till vår frågelåda, säger professor Göran Ericsson i ett pressmeddelande.

 

Intervjuer

På Facebook är det tusentals människor som följer och diskuterar sändningarna. Som ett sätt att möta detta otroliga engagemang kommer forskare att dagligen svara på tittarnas frågor i korta intervjuer som publiceras på sociala medier och på SLU:s webbplats.

Två livesändningar varje vecka under tiden som Den stora älgvandringen pågår planeras också.

 

Kommentarer

– Varje vecka besöker vi produktionsteamet i Kullberg för att sända live på Facebooksidan SLU Vilt, fisk & miljö. Vi kommenterar vad vi sett under SVT:s sändningar och vad som diskuterats på sociala medier. Tittarna kan också ställa sina frågor live, säger Göran Ericsson.

Livesändningar planeras också på plats från SLU i Umeå, där tittarna lovas en inblick bakom kulisserna. Under den första sändningen ska tittarna få följa med in i labbet och se hur åldersbestämning av en älg går till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev