Linda Bergfelt med hunden Elvis får bidrag för att bli ett certifierat skolhundsekipage. Därefter ska de kunna hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter. Foto: Privat

Stipendium för bättre relationer med din hund

Försäkringsbolaget Svedea fortsätter att satsa på att förbättra relationerna mellan hundar och deras ägare. Ett antal stipendiater får i år dela på 50.000 kronor.

Svedea instiftade hundstipendiet för fem år sedan med syftet att stötta och uppmuntra relationer mellan hund och ägare, men även för att utveckla hundarnas förmågor inom olika områden.

Bland årets stipendiater finns hundar som kommer att få ökade förutsättningar för agility, vallning, jakt och det viktiga jobbet som assistanshund. 13 ekipage får dela på 50.000 kronor.

 

Läsa och skriva

En av de utvalda är Linda Bergfelt och Elvis, en berner sennen som kan ha en spännande karriär framför sig. Linda Bergfelt vill tillsammans med sin hund bli ett certifierat skolhundsteam som kan hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter i skolan.

– Jag kände mig så stolt och tacksam när jag fick beskedet att vi fått del av Hundstipendiet bland nästan 900 sökande! Det ger mig möjligheten att få satsa på något jag verkligen brinner för – att stötta barn med läsningen, säger Linda Bergfelt i ett pressmeddelande från Svedea.

 

Många sökande

Hon var en av nästan 900 sökande.

– Vi märker tydligt hur intresset för Hundstipendiet växer år får år, säger Charlotta Bryskhe, juryansvarig för Hundstipendiet på Svedea.

Samtliga 13 stipendiater finns beskrivna här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev