Två finalister i Årets Viltkock
Den 2 februari avgörs det på Eriksberg i Blekinge vem som blir Årets Viltkock.
De två finalisterna Emil Lindfors från restaurang Bryggargatan i Skellefteå och Björn Olfenius från Färna Herrgård kommer i finalen först att tillaga sina vildsvinsrätter.
Dessa serveras för juryn vid lunchtid. Direkt därefter påbörjar de tävlande sina rätter som ska komponeras av ingredienser från en råvarukorg. De ska tillaga 20 portioner vardera, som serveras i restaurangen på kvällen.
Därefter sammanträder juryn, som leds av Gert Klötzke. Prisutdelningen sker samma kväll.
Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.