”Viktigt att jaktfrågorna får en lösning”

– Svenska Jägareförbundet välkomnar initiativet att försöka lösa ett flertal jaktliga sakfrågor som förorsakar problem för jaktutövningen, säger Bo Sköld. Foto: Martin Källberg

Regeringen lade ner jaktlagsutredningen i början av februari. Nu vill en majoritet i Miljö- och jordbruksutskottet att riksdagen gör ett tillkännagivande – att utreda vissa av de frågor som inte hanns med innan nedläggningen.

Den borgerliga alliansen med stöd av Sverigedemokraterna har i Miljö- och jordbruksutskottet begärt ett tillkännagivande av riksdagen, avseende den nedlagda jaktlagsutredningen. Nu vill oppositionen få igång delar av utredningen igen.
– Svenska Jägareförbundet har varit tydligt om att det finns ett behov att klargöra reglerna runt vissa jaktfrågor. Det gäller bland annat fjälljakten, jakt på allmänt vatten, regler runt viltvårdsområden, åtelkameror. Att politikerna delar våra åsikter om behovet ser vi som mycket positivt, säger generalsekreterare Bo Sköld i ett pressmeddelande.
I princip har förbundet ingen åsikt om dessa frågor hanteras i jaktlagsutredningen eller utanför – bara att de hanteras. Däremot är Svenska Jägareförbundet nöjt med att jaktlagen lämnas utanför, eftersom jaktlagen fungerar förhållandevis bra.
– Svenska Jägareförbundet välkomnar därför initiativet att försöka lösa ett flertal jaktliga sakfrågor som förorsakar problem för jaktutövningen, säger Bo Sköld i pressmeddelandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev