fredag 3 februari

Viltsmak

WWF: Viltkött klimatsmartare än baljväxter

Landsbygdministern Sven-Erik Bucht (S) har i dagarna blivit hårt kritiserad efter att han konstaterat att köttkonsumtion inte är ett miljöproblem.
Men WWF menar att han kan ha en poäng – i alla fall om man pratar om viltkött.

Daniel Sanchez Publicerad 9 februari 2016 - 14:55

I en intervju under måndagen sa landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till radioprogrammet Matens Pris att han inte såg några miljöproblem med att vi åt för mycket kött i Sverige.
Uttalandet mötte stor kritik och SVT med flera radade upp experter som visade hur stora koldioxidutsläpp köttproduktionen genererade.
Men Världsnaturfonden håller inte med – i alla fall om man pratar viltkött. 
För i Köttguiden från 2015 menar man att viltköttets miljöpåverkan endast kan jämföras med ekologiska baljväxter. Konventionellt odlade baljväxter däremot bör man vara försiktig med eftersom det används bekämpningsmedel vid produktionen.

Så mycket viltkött bidrar jägarna med.

Svenska jägare skördar 16.000 ton viltkött årligen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.