Foliebakad hjortbiff Rydberg

Foto: Lena Runer

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

4 personer
800 g hjortryggbiff eller annan mör styckdetalj, tärnad
800 g potatis, skalad och tärnad
2 gula lökar, skalade och hackade
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
1 rulle aluminiumfolie

Förväll potatisen i lättsaltat vatten cirka tre minuter.
Stek löken i smör och olja, lyft upp och bryn därefter köttet hastigt på hög värme i samma panna. Tillsätt eventuellt mer smör om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Kyl ner kött, lök och potatis innan paketering.
Riv av två bitar aluminiumfolie och täck en tallrik med bitarna. Smöra folien lite och fördela kött och potatis på folien, lägg löken mitt­emellan. Rör ihop crème fraiche med senap och lägg en klick på köttet. Riv ytterligare ett ark folie och täck det hela med, vik ihop underfolie med överfolie, se till att det blir riktigt tätt. Resultatet bör likna ett flygande tefat!
Lägg paketet på grillgallret eller lite på kanten av brasan i cirka tio minuter.

Recept: Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.