Viltskav med rårörda lingon

Viltskav med rårörda lingon och pressad potatis

4 personer (ca 20 minuter)

600 g viltkött från hals, karré eller bog
4 dl viltbuljong
3 dl grädde
1 hackad gul lök
30 g smör
1 msk maizenamjöl
1/2 l lingon
2 dl strösocker
600 g skalad potatis alternativt 400 g färsk pasta
salt och peppar

Förbered maten genom att lägga köttet i kylen två till tre timmar innan, så att det går lätt att skiva köttet tunt när det
är halvtinat. Skala och koka potatisen. Skär köttet tunt och bryn lök och kött i en rymlig kastrull eller en djup stekpanna.
Häll på buljongen och bräsera i fem minuter under lock, häll över grädden och koka ytterligare i fem minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Om du önskar krämigare konsistens, red av med lite maizenamjöl.
Rör lingon och socker under tiden som köttet puttrar färdigt. Pressa potatisen och servera.
Denna rätt tar cirka 15–25 minuter att laga, kortare tid om du väljer en färsk pasta.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev