Viltmästartoast
4 personer
800 g dovviltrygg, skivat till två skivor per person
4 tjocka skivor ciabatta
2 stora tomater, skivade
150 g gurka, skivad
1 paprika, skivad i ringar
1 rödlök, skivad och plockad i ringar
1 huvud krispsallad eller annan bladsallad, plockad
Olivolja och smör till stekning
1 kruka färsk timjan till garnering
8 skivor knaperstekt bacon
Majonnäs:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
Salt och peppar
Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
Dijonsenapscrème med pepparrot:
100 g crème fraiche
250 g majonnäs
30 g dijonsenap
50 g riven pepparrot
Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt dijonsenap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop senapscrèmen, skiva och skär alla ingredienser. Rosta brödskivorna i lite olivolja. Lägg bröden på lite hushållspapper så eventuell olja kan rinna av. Stek köttskivorna i olja och smör till önskad stekgrad. Salta och peppra. Bygg toasten med sallad i botten, grönsaker och kött över, lägg på senapscrèmen och toppa med lök i ringar och bacon. Klipp timjan och garnera med.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.