Vildsvinsschnitzel cordon Bleu

Vildsvinsschnitzel cordon Bleu med rösti
4 personer
700 g vildsvinsinnanlår
eller kotlettrad, skuret i
fyra skivor
200 g riven Emmentalerost
100 g skivad skinka
smör till stekning
Panering
2 uppvispade ägg
2 dl ströbröd
1dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Rösti
800 g potatis
1 gul lök
salt, peppar och smör till
stekning
Skala och riv potatis och lök på grova sidan av rivjärnet. Lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av på hushållspapper innan tillagning.
Banka ut köttet till dubbel storlek. Lägg ut en köttskiva, strö över ost, lägg på en skink-skiva på ena halvan och vik över den andra kötthalvan, tryck till kanten.
Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik. Häll ströbröd på en annan tallrik. Doppa köttet i vetemjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Tryck till kanterna igen. Låt torka en stund.
Blanda lök och potatis och forma till ”hamburgare”. Stek i smör i en panna på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg (cirka fem minuter på varje sida).
Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme. Stek schnitzlarna cirka fem minuter på varje sida till gyllenbrun färg. Tänk på att ströbrödspanering bränner lätt vid.
Servera tillsammans med ett gott kryddsmör.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.