Vildsvinssauté med örtsås

4 personer
700 g putsad vildsvinsfilé
150 g skivade färska champinjoner
1 hackad gul lök
4 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
0,5 msk hackad timjan
0,5 msk hackad dragon
2 msk hackad bladpersilja
saften från en citron
smör till stekning
salt och peppar
Salta och peppra köttet och stek i smör. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Stek svampen och lägg sedan i löken, fräs.
Tillsätt grädde och buljongtärning, koka upp och låt småputtra.
Smaka av med senap och citronsaft. Tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet.
Servera med ris, pasta eller pressad potatis och smörslungade bönor.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.