Vildsvinspiccata med tomatsås och ris
4 personer
600 g putsat vildsvinskött *
tomatsås
1 hackad gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk paprikapulver
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad, smulad basilika
Börja med tomatsåsen. Fräs löken med smör i en kastrull. Strö över mjöl och paprikapulver, rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatpuré. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 10–15 minuter. Smaksätt med vitlök, salt, peppar och basilika.
Panering:
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
1,5 dl riven Västerbottensost
Smör till stekning
Salt och svartpeppar
Banka ut köttbitarna till cirka 0,5 centimeters tjocklek. Vänd i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i osten. Stek på båda sidor i smör cirka 3–5 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.
Servera med tomatsås, ris och grönsaker
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.