Vildsvinspiccata med tomatsås och ris

4 personer
600 g putsat vildsvinskött *
tomatsås
1 hackad gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk paprikapulver
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad, smulad basilika

Börja med tomatsåsen. Fräs löken med smör i en kastrull. Strö över mjöl och paprikapulver, rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatpuré. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 10–15 minuter. Smaksätt med vitlök, salt, peppar och basilika.

Panering:
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
1,5 dl riven Västerbottensost
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

Banka ut köttbitarna till cirka 0,5 centimeters tjocklek. Vänd i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i osten. Stek på båda sidor i smör cirka 3–5 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.
Servera med tomatsås, ris och grönsaker

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev