Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris
4 portioner
400 g vildsvinskarré eller urbenad kotlett
ca 1 dl vetemjöl till panering
1 tsk salt
några vrid från pepparkvarnen
2 ägg
3 dl riven hårdost (parmesan, cheddar eller västerbotten)
3–4 dl valfri svamp t ex Shiitake
4 schalottenlökar
3 kvistar timjan
2–3 msk olivolja och stekmargarin
3,5 dl långkornigt ris
7+3 dl grönsaks- eller kalvbuljong
3 färska tomater eller 1 liten burk krossade, ev tomatpuré eller chilisås
Hacka löken. Bryn hälften av löken, utan att den tar färg, tillsammans med timjan i olja i en tvåliterskastrull med lock. Tillsätt riset och sedan sju deciliter buljong. Koka upp och sjud under lock i cirka 20 minuter.Skär köttet i fem millimeter tjocka skivor. Salta och peppra köttet, panera i mjölet och sedan i en blandning av ägg och riven ost. Stek direkt i margarin i en stor stekpanna på svag värme tills köttet får en gyllenbrun färg. Lägg upp köttet på ett fat och håll det varmt i ugnen. Stek svampen i stekpannan tills vätskan har dunstat (salta och peppra). Skålla och skala tomaterna, skär dem i bitar och fräs med resten av löken och timjan. Häll över tre deciliter buljong och eventuellt lite tomatpuré eller chilisås. Koka såsen i fem minuter och kör allt i mixer, smaka av.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.