Publicerad 22 maj 2013 - 15:59
Vildsvinslägg med rotmos

4 Personer
Rimma läggen i tio procent saltlake i två dygn. Lagen ska täcka köttet. Saltlaken består av 100 gram salt utan jod, per en (1) liter vatten. Gör så mycket att det täcker läggen.
2 kg rimmad vildsvinslägg
med ben
1 gul lök, skalad och delad i
fyra delar
1 morot skuren i tjocka
skivor
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
1 tsk timjan
Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull, och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
Lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka två timmar.
Rotmos:
700 g kålrot, skalad och
skuren i mindre bitar
1 morot skalad och skuren i
mindre bitar
6 potatisar skalade
salt
malen vitpeppar
lite fläskspad
2 msk smör
Koka kålrötterna och moroten i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter. Lägg därefter i potatisen. Koka allt klart. Häll av vattnet och mosa rotsakerna eller rör kraftigt med en mosstamp, slev eller liknande.
Mosa inte för mycket, det ska finnas bitar kvar.
Blanda i smör, och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera fläskläggen med rotmoset och senap.
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.