Vildsvinsjulskinka
Vildsvinsskinka
Apelsin
Kanel
Nejlikor
Lagerblad
Gul lök
Timjan
Till griljering:
Senap
Apelsin
Honung
Pepparkakor
Koka skinkan i saltat vatten tillsammans med apelsin, kanel, nejlikor, lagerblad, lök och timjan. Låt detta koka klart, ca 45 minuter på en 1,5 kgs skinka. Därefter ska skinkan lågbakas i ugnen ca 3 timmar på 125 grader.
Som avslutning ska skinkan griljeras. Smaksätt senap med skal och saft från apelsin samt honung. Pensla på skinkan och avsluta med att strö över krossade pepparkakor.
Griljreras sedan!
Låt väl smakas!
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.