Ugnsstekt bäverrygg
4 personer
600 g bäverrygg
flingsalt
peppar
bindgarn
500 g skalad potatis
1 gul lök
olja
Päronchutney:
3 tärnade medelstora päron
2 dl socker
2 msk vatten
1/2 msk röd vinäger
1 msk riven ingefära
Bind upp köttet till en jämn form. Bryn runt om och baka färdigt i ugnen på 95 grader till en innertemperatur på 63 grader.
Strimla potatisen och löken i tändsticksform, blanda med salt, peppar och olja. Forma små plättar och stek i en stekpanna
eller i ugnen på 200 grader i en form innan du sätter in steken.
Värm strösockret i en kastrull till dess det fått en ljusbrun färg, ta kastrullen från värmen och tillsätt genast vattnet,
vinäger, ingefära och tärnade päron. Puttra ihop tre till fyra minuter och låt det svalna. Skär upp köttet och strö över lite saltflingor.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.