Tredje vargattacken på kort tid

Som Svensk Jakt rapporterade igår inträffade natten mellan tisdag och onsdag för tredje gången på kort tid ett vargangrepp mot får i nybildade Björnåsreviret, norr om Falun. Den här gången dödades sju får i vargattacken.

 

I Grejsans fäbod norr om Falun påträffades på onsdagen fem döda får. Därutöver hittades två får som var så svårt skadade efter vargangreppet att avlivning var enda alternativet. Göran Andersson besökte på onsdagen fäboden och fotograferade skadorna:

Fåren går normalt i en hage med rovdjursstängsel, men den här natten hade de flyttats till en mindre fålla med vanlig gärdsgård alldeles intill. Vargen eller vargarna har hoppat över staketet och in i hagen, säger han.

Länsstyrelsens personal var här och undersökte skadorna. De sade att det med 70 procents sannolikhet var varg, annars kunde det vara björn. Men det är klart att det är varg som varit framme, säger Göran Andersson.

Grejsans fäbod ligger i ett område som omfattas av det nybildade Björnåsreviret. För en kort tid sedan dödades 20-talet får i Alderbacka fäbod, ett par mil från Grejsans fäbod.

Fäboden kommer att ansöka om skyddsjakt, säger Göran Andersson.

 

Läs mer:

Varg dödade 22 får vid fäbod

Ny vargattack mot får i Dalarna

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev