Trattkantarellsoppa med viltspett

100 g frysta trattkantareller
2 skivade scharlottenlökar
1 msk smör
5 dl buljong
2 dl grädde
salt
peppar
1 tsk lime- eller citronsaft
1 liten klyfta vitlök
viltkött av innanlår eller ytterfilé

Fräs svampen och löken i en kastrull utan att de tar färg. Slå på buljongen och koka in med en fjärdedel. Slå på grädden och mixa till en helt slät soppa. Smaka av med salt, peppar och lime- eller citronsaften. Vid servering, skumma upp soppan med en mixer. Skär valfritt viltkött av innanlår eller ytterfilé i tärningar (1×1 cm). Trä upp på ett litet grillspett. Salta och peppra och grilla i en grillpanna. Servera genom att lägga spettet i glaset eller koppen med soppan.

Recept: Gert Klötzke

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev