Terrin på rimmad and

Terrin på rimmad and och mandelpotatis

1 kg andbröst,
30 g rimmat fläsk
400 g skalad potatis
2 msk kryddörter
1 1/2 dl salt
2 msk socker
2 l vatten

Skär andbrösten i centimetertjocka skivor/strimlor och lägg dem i en blandning av salt, socker och vatten enligt ovan i 15 minuter.
Under tiden, lägg de rimmade fläskskivorna mellan plastfilm och platta ut dem till dubbel bredd och klä insidan av terrinformen med fläskskivorna.
Skär även potatisen i strimlor och vänd runt dem i kryddorna. Låt andstrimlorna rinna av och lägg dem i terrinen varvat med potatisen.
När terrinen är fylld vik över fläsket och täck formen med plastfilm och folie. Baka i ugnen på 90 grader till en kärntemperatur på 63 grader.
Låt terrinen kallna under press. Servera med en äppelkompott.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev