Tartar på hjort
Tartar på hjort med rödbetssallad
400 g fintärnat innanlår av hjort
1 fintärnad rödlök
1 tsk worchestersås
några droppar tabasco
3/4 dl hackad kapris
2 msk finhackad gräslök
2 msk tärnad saltgurka
2 msk majonnäs
1msk Dijonsenap
några droppar konjak
Rödbetssallad:
2 medelstora kokta rödbetor
1 skalat äpple
1/2 dl olivolja
1/4 dl äppelcidervinäger
1 msk riven färsk pepparrot
salt och peppar
2–3 msk hackad koriander
Skär köttet när det är lite fryst, så går det lättare. Blanda ihop alla ingredienser till råbiffen (tartar) och forma smeten till småbiffar. Servera med en rödbetssallad.
Så här gör du rödbetssalladen: Grovriv rödbetor och äpplen eller tärna dem. Blanda med övriga ingredienser och låt dra i fem minuter.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.