Tartar på hjort

Tartar på hjort med rödbetssallad

400 g fintärnat innanlår av hjort
1 fintärnad rödlök
1 tsk worchestersås
några droppar tabasco
3/4 dl hackad kapris
2 msk finhackad gräslök
2 msk tärnad saltgurka
2 msk majonnäs
1msk Dijonsenap
några droppar konjak

Rödbetssallad:
2 medelstora kokta rödbetor
1 skalat äpple
1/2 dl olivolja
1/4 dl äppelcidervinäger
1 msk riven färsk pepparrot
salt och peppar
2–3 msk hackad koriander

Skär köttet när det är lite fryst, så går det lättare. Blanda ihop alla ingredienser till råbiffen (tartar) och forma smeten till småbiffar. Servera med en rödbetssallad.

Så här gör du rödbetssalladen: Grovriv rödbetor och äpplen eller tärna dem. Blanda med övriga ingredienser och låt dra i fem minuter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev