Stekt vildandbröst

Stekt vildandbröst med tomat- och getost

4 portioner

4 st vildandbröst
4 st skivor mogen getost
16 stänger salladslök
2 st bifftomater
skalade och urkärnade
1 avokado
1/2 dl vinägrett

Lägg vildandbrösten i 30–40 minuter i saltlake. Ta upp dem och torka av dem. Bryn dem hastigt i lite smör eller olja. Sätt in köttet i ugnen, 100 grader i cirka 15–20 minuter, innertemperatur cirka 60 grader. Grovtärna tomatköttet, dela avokadon och tärna köttet. Putsa salladslöken, koka upp en deciliter vatten med smör och salt och koka salladslöken i 10–15 sekunder. Ta upp löken och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Lägg getosten mitt på tallriken, lägg på fyra salladslökar per portion, skär upp köttet och placera det ovanpå löken. Blanda tomat och avokado, smaka av med salt och peppar samt lite av vinägretten. Toppa ovanpå köttet. Ringla runt lite vinägrett på tallriken.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev