Stekt ripa
Stekt ripa med potatissallad
4 portioner
4 ripbröst
1/2 kg mandelpotatis
1 dl lätt creme fraiche
1/2–1 msk grovkornig senap
1 finhackad rödlök
1 finhackad chili
1 finhackad vitlöksklyfta
200–300 g färska kantareller
1/2 l blandad sallad
1/2 dl vinägrett
Lägg ripbrösten i saltlake cirka 30–40 minuter. Ta upp köttet och banka ut brösten en aning, torka med hushållspapper. Lägg varje ripbröst på smörat folieark. Rulla ihop till en smällkaramell. Lägg in i 100 grader i ugn till en innertemperatur på 60 grader. Koka potatisen tills den är nästan klar. Ta upp den och skala den. Skär potatisen i grova skivor, låt den stå och dra så att den blir genomkokt. Blanda med creme fraiche, senap, lök, chili och smaka av med vitlök, salt och peppar. Lägg en klick potatissallad på varje tallrik, stek kantarellerna, salta och peppra och lägg ovanpå potatissalladen. Bryn ripbrösten, skär upp i längsgående skivor, garnera med sallad och vinägrett.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.