söndag 19 maj

SNF och Rovdjursföreningen anmäls för hatbrott

Nio representanter för det nybildade politiska partiet Landsbygdspartiet har polisanmält Rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen för rasistiskt hatbrott mot samerna som urfolk.

 

Anmälarna skriver att man förfäras över hur samerna, efter århundraden av förtryck och övergrepp samt konfiskering av samernas marker i Sápmi, ännu idag utsätts för påhopp i form av anonyma rasistiska inlägg på den norrländska lokalpressens debattsidor och kommentarfält på internet.

”Nu har Svenska Rovdjursföreningen och Svenska Naturskyddsföreningen i praktiken sällat sig till den vidriga hatmobben, i och med att man överklagat Naturvårdsverkets tillstånd för skyddsjakt på en vittberest vargtik, som nu uppehåller sig i trakten av Junsele och river renar i deras vinterbetesland”, skriver man i polisanmälan, som ställts till Polismyndigheten i Sollefteå.

Landsbygdspartiets representanter skriver vidare:

”De ovannämnda föreningarnas utstuderade obstruktion utan att vara direkta sakägare, är att se som ett illvilligt angrepp mot samerna som urfolk, och det innebär i sin förlängning att slå undan fötterna på deras hävdvunna näringsfångst, renskötseln, som är en fundamental del för det samiska folket och den samiska kulturen. Föreningarnas publika ställning och position som viktiga opinionsbildare är helt klart försvårande omständigheter.
Vi undertecknade i Landsbygdspartiet polisanmäler därför ovannämnda föreningar för ett utstuderat och väl planlagt rasistiskt hatbrott mot samerna i egenskap av skyddat urfolk enligt ILO-konventionen.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev