Smörkokta andbröst
Smörkokta andbröst med citronpasta
4 personer
4 andbröst
saltlag (1 l vatten, 100 g salt, 30 g druvsocker)
50 g smör
20 g färsk timjan
1 vitlök
1 citron
400 g citronpasta.
Sås:
1/2 chili
200 g tomater
Blanda saltlagen och lägg i andbrösten i cirka 30 minuter.
Skär chili och tomatbitar till såsen, koka pastavatten i en rymlig kastrull.
Hacka 3–5 klyftor vitlök smått, grovhacka timjankvistarna och fräs med smöret i en kastrull.
Lägg i de lättrimmade andbrösten och puttra på svag värme 4–5 minuter på varje sida.
Ös kryddsmöret över köttet och lägg på ett lock och tag kastrullen från värmen.
Koka pastan och plocka upp andbrösten för tranchering. Lägg tomat och chili i kastrullen och koka till en tomatsky,
smaka av med salt. Servera pastan genast med skivade anden, citronklyfta och den goda vackra såsen.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.