Saltbakad hjortytterfilé

800 g hjortytterfilé
vitlök
svartpeppar
rosmarin
tunnskivat späck
2 paket grovsalt
3–4 dl vatten

Pressa vitlök, grovmal svartpeppar, finhacka rosmarin (inte stammen) och gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet och linda sedan in det i tunnskivat späck. Blanda två paket grovsalt med tre till fyra deciliter vatten. Klä en stekgryta med folie och lägg hälften av saltet i botten på stekgrytan. Tryck ner köttet en aning och täck med resterande salt. Baka i ugn på 125 grader till en innertemperatur på 56 grader. Lyft upp hela saltkakan med foliens hjälp. Låt köttet vila i tio minuter. Knacka av översta lagret med salt, lyft ur köttet, ta av späcket och skiva köttet. Servera med grönsaker och crème fraiche enligt det första receptet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev