Sallad på björktrast

Sallad på björktrast med grillad sparris och rödvinsmörsås

4 personer

4–6 trastar
8 sparris
1 rödlök
2 dl rödvin
50 g smör
sallad och brödkrutonger
salt, peppar

Plocka fåglarna och stek dem i ugnen i 200 grader i sju minuter.
Låt dem svalna under fuktat smörpapper.
Skala och koka sparrisen i 3–5 minuter, kallspola eller lägg den i isvatten.
Hacka rödlöken och stek den i lite smör, häll på rödvin och reducera till hälften återstår.
Vispa in resterande smör lite i taget och smaksätt med salt och peppar.
Skär upp fåglarna, grilla sparrisen och servera med sallad, brödkrutonger och rödvinssås.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev