Rådjurslägg med rotfrukter

Rådjurslägg med rotfrukter och kantareller

4 personer

4 rådjursläggar
saltlake (2 l vatten, 150 g salt, 50 g socker)
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
1 l kantareller
1 l rotfrukter i jämna bitar
50 g smör
salt och peppar

Placera läggarna i saltlaken och låt ligga i cirka sex timmar.
Koka läggen på svag värme utan salt i cirka tre timmar med lagerblad,
kryddpepparkorn, lök och morot.
Stek rotfrukterna och kantarellerna i smör och servera med den nykokta läggen.
En färdigkokt lägg är också lämplig att ta med på utflykt. Skär till en pinne
och stick in i det avsågade märgbenet och värm över lägerelden.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev