söndag 19 maj

Rådjur dödsstörtade från balkong i Lidingö

Besökare i Lidingö centrum fick en chock då ett förirrat och stressat rådjur hoppade ut från andra våningen och slog ihjäl sig.
Man kunde se att djuret var panikslaget, säger butiksbiträdet Felicia Lindhe till Lokaltidningen Mitt i Stockholm.

 

På något sätt hade ett rådjur irrat sig in på övervåningen i Lidingö centrum. Felicia Lindhe arbetar på butiken Saracecilia i Lidingö centrum, intill där det hände och berättar för Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Det var vid stängningsdags klockan 16, så det var ganska mycket folk i butiken och i centrum. Några kunder som var på väg ut stängde igen dörren och skrek att det var ett rådjur utanför. Man kunde se att det var helt panikslaget. En hund stod och skällde vid konditoriet och hindrade rådjuret från att ta den vägen, säger hon.
Rådjuret försökte ta sig in genom flera skyltfönster för att komma undan, men plötsligt tog det sats, hoppade över räcket och föll ner på gågatan under.
Jag såg att rådjuret voltade i luften innan det landade, det var fruktansvärt. Allt gick så snabbt, det känns som att det var över på 20 sekunder. Jag blev så himla chockad och rädd, säger Felicia Lindhe till Mitt i Stockholm.

 

Viltvårdare kom

Felicia Lindhe tror att det tog mellan fem och tio minuter innan rådjuret dog.
Det försökte resa på sig men det gick inte. Folk ställde skyltar och stolar runt och någon lade sin tröja över rådjurets huvud. Men man vet ju inte riktigt vad man ska göra, säger Felicia Lindhe till Mitt i Stockholm.
Bo Söderberg är viltvårdare i Lidingö stad och kom för att ta bort rådjuret.
Jag var där tio minuter efter att polisen ringt mig och då hade det precis dött. Det var så illa skadat invärtes att jag annars hade varit tvungen att avliva det. Det var en mycket konstig olycka, men som tur var gick ingen människa nedanför och fick rådjuret i huvudet, säger han till Lokaltidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev