Piccata på kronhjortsytterfilé
ca 4 personer
600 g kronhjortsytterfilé
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl riven västerbottenost
1 msk paprikapulver
1 dl torkad svart trumpetsvamp
salt och peppar
Saffransris:
2,5 dl avorioris
2 schalottenlökar
1 g saffran
5 dl hönsbuljong
2 msk majsolja
salt och peppar.
Sås:
1 röd paprika
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
3 dl hönsbuljong
2 msk majsolja
Börja med såsen. Fräs lök, vitlök och paprika. Koka i citron och buljong och blanda mot slutet. Koka riset i hönsbuljong tillsammans med lök och saffran. Mixa den torkade svampen i en kaffekvarn. Blanda sedan med vispade ägg, riven ost, paprikapulver samt salt och peppar. Väl bankade skivor av köttet vänds i mjöl och doppas i smeten och stekes i smör och olja.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.