Pasta med strimlat dovinnanlår
4 personer
300-400 g innanlår från dovvilt i tunna strimlor
100 g strimlad rökt fläsksida
12 sardeller i olja
Sås: 1 hackad gul lök
2 klyftor finhackad vitlök
0,5 fint tärnad morot
2 tomater i tärningar
1 burk krossade tomater
1 msk timjan
1 msk torkad basilika
2 dl vatten eller vitt vin
Olivolja
salt, peppar
färska örter att strö över
100 g grovt riven parmesan
tagliatelle av majsmjöl
Fräs löken och vitlöken i olivolja. I med tärnad morot på svag värme. Tillsätt tomater, vatten eller vitt vin, krossade tomater och kryddorna. Låt det puttra väl under omrörning. Krydda med salt och peppar. Man kan med fördel börja med såsen, som kan puttra i flera timmar. Tillsätt då mer vatten eller vitt vin under tiden. Stek det strimlade innanlåret (strimla i samma storlek som stroganoff) och strimlad fläsksida i en het panna väldigt snabbt. Blanda med tomatsåsen. Toppa med den nykokta tagliatellen, sardellfiléer och parmesan. Strö över de färska örterna.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.