Övriga tillbehör
Läcker potatispuré
4 personer
400 g mandelpotatis
smör
grädde
muskot
salt, peppar
ev riven ost
basilika
persilja
Koka potatisen tills den går sönder. Häll av vattnet, pressa eller stöt den kokta potatisen och blanda med smör och grädde efter behag. Krydda.
Äpple- och sellerisallad
4 personer
1 grönt äpple
3 stjälkar blekselleri
1 dl majonnäs
0,5-1 dl yoghurt
citron
salt, svartpeppar.
Strimla alla ingredienserna och blanda.
Tryffeldoftande ostsallad
4 personer
200 g ost (t ex gruyere, herrgård, comte)
6 champinjoner
sallad (t ex rucola, roman, spenat)
olivolja
vitvinsvinäger
tryffelolja
salt, peppar.
Skär alla ingredienser i fina tärningar och blanda.
Salsa
4 personer
2 tomater
1 paprika
100 g rättika
100 g mango
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
1 lime
olivolja
tabasco
salt.
Skär alla ingredienser fint och blanda.
Äggröra medgräslök
4 personer
1 ägg per person
1 skvätt grädde
salt, peppar
gräslök
Blanda och rör försiktigt i smörad stekpanna med en trägaffel. Stek på medelvärme utan att äggröran får färg.
Ljummen kålsallad
4 personer
1/2 huvud spetskål
100 g sidfläsk
1 schalottenlök1 msk stötta kumminfrön
1 dl hönsbuljong
citron
olivolja
salt, peppar.
Strimla kålen, tärna fläsket och hacka löken. Fräs lök och fläsk i olja, lägg i kål och kummin. Koka i buljongen långsamt i cirka 35 minuter. Smaksätt med citron, salt och peppar.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.