Örtöverbakad bäverrygg

Örtöverbakad bäverrygg med potatisterrin och rödvinsglaze

4 personer

600 g bäverrygg
4 dl färska örter (t ex timjan, persilja, basilika, rosmarin)
200 g champinjoner eller skogssvamp
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk ströbröd
2 msk olivolja
Potatisterrin:
700 g råskalad potatis
200 g riven västerbottenost
2 paket (ca 200 g) skivat bacon
nymald vitpeppar
Rödvinsglaze:
3 dl rött vin
1 dl strösocker

Kör örter, svamp och lök i en matberedare, tillsätt ströbröd och olivolja. Bind upp köttet till en jämn form.
Bryn köttet runt om, lägg över örtröran och baka i ugnen på svag värme i cirka 100 grader till en kärntemperatur på 64 grader.
Gör en potatisterrin så här: Riv potatisen i en bunke, tillsätt riven västerbottenost och lite nymald vitpeppar.
Blanda ihop. Tag baconskivorna och fodra en avlång bakform, låt skivorna hänga över kanten. Lägg i potatisen (pressa ned den i formen), vik över baconskivorna
och baka av formen i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter. Låt formen kallna. När terrinen är kall kan du ta den ur formen och skära 2–3 centimetertjocka
skivor som du kan bryna på och värma i en ugn innan servering. Koka ihop det röda vinet med strösockret tills dess hälften återstår.
Skiva upp köttet och servera med lättkokta grönsaker och övriga tillbehör.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev