Nytt jaktprogram i tv

I början av november startar ett helt nytt jaktprogram i TV4 Sport, då Jaktlust med programledare Thomas Ekberg har premiär.

Det finns för närvarande inget rikstäckande tv-program om jakt. Därför är det extra roligt att vi får förtroendet att göra ett, säger Tomas Ekberg som till sin hjälp har kändiskocken Anders Levén och sin vapendragare under många års filmproduktion, Mikael Jägare.
Jaktlust ska vila på tre ben och vänder sig hur märkligt det än kan låta till både etablerade jägare och en intresserad allmänhet.
Det kan bli svårt att locka så breda grupper, men vi tror vi har receptet för att lyckas, säger Thomas Ekberg.
Lösningen heter inte oväntat mat, och kändisar. I varje program delar Anders Levén med sig av sina kunskaper om matlagning i allmänhet och tillagning av vilt i synnerhet.

Intressanta dragplåster
Men det är kändisar som jagar som är det verkliga dragplåstret. På listan återfinns Thomas Wassberg, Eskil Erlandsson, Magnus Samuelsson, Brolle och flera andra.
Ändå glömmer vi inte bort de intresserade jägarna, de ska också få sitt. Vi har många spännande och givande jakter att bjuda på, säger Mikael Jägare som filmar när Thomas jagar.

Thomas Ekberg och Anders Levén diskuterar upplägget av deras nya jaktprogram i TV4 Sport, Jaktlust.
Foto: Jan Henricson

Produktionen av Jaktlust har gått fort. I maj kom en förfrågan från TV4 Sport, och Thomas Ekberg trodde att det var en programserie till nästa år som efterfrågades.
Sedan fick jag klart för mig att de ville sända första avsnittet i november. Då var det bra att sätta högsta fart.
Trots tidsbristen och trots att man inte direkt kan tala om jakttid, så tycker programmakarna att de har lyckats.
Vi tror och hoppas att tittarna ska bli nöjda med programmet, säger Anders Levén.

Bra sändningstid
Programtiden är förhållandevis kort, en halvtimme som i kommersiell tv är kortare än så. I det formatet ska ett jaktreportage, ett kändisporträtt och matlagning klämmas in. Dessutom ska de verkligt intresserade få sitt, bland annat i form av skytte och träning. Material som spelas in på Jägareförbundets anläggning Öster Malma.
Tiden är kort och man kunde önskat sig en kvart till. Å andra sidan har vi fått bra sändningstid med klockan 18.30 på onsdagar. Utöver det ska programmet repriseras vid ett par tillfällen i samma kanal, och har vi tur kan det också sändas i TV4, säger Thomas Ekberg som hoppas att 100 000 till 200 000 tittare ska upptäcka programmet.
Recepten kommer att återfinnas på recept.nu och på hemsidan jaktfilm.se ska intresserade åtminstone kunna se delar av programmet.
Första avsnittet av Jaktlust sänds den 4 november.

Se filmklipp på www.jaktfilm.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev