Nya pengar till vargimport

Naturvårdsverket får 420.000 kronor av regeringen pengar som ska täcka extrakostnader för arbetet med att flytta vargar från Ryssland till Sverige. Det rapporterar SVT:s Värmlandsnytt.

 

Naturvårdsverket får 420.000 kronor extra i budgeten efter beslut av miljöminister Lena Ek (C). Pengarna ska användas för resor till Ryssland i samband med projektet att flytta vargar från djurparker i Ryssland till djurparker i Sverige.

Valparna är tänkta att användas som avelsdjur i djurparkerna och man planerar att sätta ut deras avkommor i vilda vargfamiljer. Även möjligheten att sätta ut ryska vargvalpar direkt i svenska vilda vargfamiljer har diskuterats.

 

Har hämtat fyra valpar

Vi på Naturvårdsverket hoppas kunna utveckla samarbetet mellan Sverige, Finland och Ryssland, i hur vi ska förvalta våra vargstammar med hänsyn till varandra, säger Helene Lindahl-Vik på Naturvårdsverket till Värmlandsnytt.

Naturvårdsverket har tidigare besökt Ryssland och hämtat fyra vargvalpar, vilka i framtiden ska användas för att avla fram utsättningvalpar. Enligt Miljödepartementet måste de extra pengar som det nu beslutats om användas innan den sista juni 2013.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev