Mozzarellafylld älgtournedos

Mozzarellafylld älgtournedos med kantarellrisotto

4 st tournedos a 150 g
150 g tärnad mozzarellaost
1/2 knippe basilika

Risotto:
3 dl avorioris
1 dl olivolja
1/2 finhackad lök
2 dl vitt vin
5 dl buljong eller vatten
2 krm salt
20 g riven västerbottenost
5 dl färska kantareller och karl johansvamp

Gör ett hål mitt i köttet, blanda osten med basilikan och fyll hålet med massan. Salta, peppra och bryn köttet runt om. Sätt in köttet i 150 grader varm ugn i cirka tio minuter. Vill du ha köttet mer välstekt, låt det stå inne lite längre.

Så här gör du risotton:
Låt löken fräsa i oljan utan att ta färg. Tillsätt riset, låt fräsa med och rör om. Tillsätt vinet och låt koka torrt. Koka upp buljongen och tillsätt lite i taget. Låt koka ihop, späd sedan ytterligare tills riset är krämigt. Krydda med osten, smör, salt och peppar. Putsa och stek svampen knaprig

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev