Mödosam klappjakt gav två fällda rävar

Drygt 40 deltagare hade samlats den 28 februari för klappjakt på I2-skogens marker i Karlstad.

Redan när drevkedjan var på väg att ställa ut kom det rapport att de såg en räv som var på väg in i såten. Ett glädjande besked vilket säkert höjde värmen hos skyttarna då det var drygt tio grader kallt på morgonen.
Efter en stund small två skott och strax därefter rapporterade Johan Dahlberg att han skjutit en räv. En stund senare small det ytterligare två skott från andra sidan av såten och Per Eriksson rapporterade att han fällt en räv.
Efter återsamling till värmestugan skiftade grupperna och en ny grupp skulle driva av Spökbacken mot järnvägen. Några skott small och Magnus Bjärnered kunde rapportera att han och Conny Room gemensam fällt en hare.

Gott om rådjur
I det tredje visade sig varken räv eller hare. Under samtliga tre drev observerades ett stort antal rådjur, vilket bådar gott inför nästa säsongs jakter.
Det var 1015 centimeter snö med skare som inte bar. Därmed var det ganska tunggått och några av drevkarlarna fick nog upp värmen ordentligt. Dagens prestation svarade åttaårige Gustaf Andersson för som deltog som drevkarl i alla tre dreven. Sista drevet blev ganska jobbigt men han har redan bestämt sig för att han ska vara med nästa år igen.
Anders Olsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev