Många och duktiga ungdomar på skytte-SM

Några av de duktiga ungdomarna på SM Malung. På knä från vänster de tre främsta skyttarna: Robert Kling, Marcus Johansson och Pontus Thuresson. Foto: Jocke Smålänning

Det var många duktiga ungdomar som gjorde upp om SM-medaljerna vid SM i kombinerat skytte som avgjordes i Malung. Även i övriga klasser var det många skyttar.

Malungs Jsk gjorde ett mycket bra arrangemang och tävlingen genomfördes i bra väder. I ungdomsklassen deltog tolv ungdomar. Bäst var Marcus Johansson från Borås som sköt hela 329 poäng. Ungdomarna sköt mycket bra, sju av dem sköt från cirka 300 poäng eller högre. Det är roligt att det kommer så många ungdomar till tävlingarna. De senaste åren har det blivit allt fler.
Även i andra klasser har det blivit fler tävlande med åren. I klassen oldboys segrade hemmaskytten Conny Melin på mycket fina 363 poäng med den alltför okände Jocke Smålänning ett par poäng bakom. Även i veteranklassen blev det en Dalmas som vann, Jan Carlsson från Borlänge, men detta efter särskjutning med Yngve Bergström från Sala.
Tyvärr är det svårt att locka tjejerna till skjutbanan, där var det en deltagare. Det var Evelina Edlund som dessutom är junior. För att få konkurrens sköt hon i juniorklassen
Tävlingarna avgörs med skytte på löpande älg och en stillastående råbock i tre skjutställningar, båda skjuts med tio skott var. Sedan är det Nordisk trap och sporting med 25 skott i varje disciplin.
Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev