Magasinet Fäviken prisades av Viltmatakademien

Magasinet Fäviken fick utmärkelsen Årets viltmatrestaurang av Svenska Viltmatakademin i samarbete med RS och Menigo.
Allt fler restauranger vill servera nyttigt viltkött helst från närområdet.

Svenska viltmatakademin delade den 16 november ut utmärkelsen Årets Viltmatrestaurang till Magasinet Fäviken i Åre. Juryns ordförande Gert Klötzke, läste ur motiveringen:

Martin Sjöstrand, kock på Magasinet Fäviken mottog utmärkelsen.

Man tillvaratar säsongens och sin regions möjligheter på ett utomordentligt sätt och förädlar också viltkött i mycket stor utsträckning med egentillverkning av bland annat alla charkuterier.
Utmärkelsen delades ut i samarbete med Menigo och RS på Dining Trendsmässan i Älvsjö.
Restaurangerna blir alltmer måna om att servera närodlat och lokalt producerat och det finns ett stort intresse att nyttja gamla beredningssätt som torkning, rökning och syrning, samt att man tillvaratar alla delar på djuret, säger den kände viltkocken Gert Klötzke, som även är ledamot i Svenska Viltmatkakademin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev